NIEUWSGIERIGHEID PRIKKELEN EN DAARMEE
DE MOTIVATIE OM TE LEREN AANWAKKEREN

aangenaam, Studio Tast

Studio Tast is een ontwerpbureau gespecialiseerd in onderwijsinnovatie. Onze passie ligt bij het ontwerpen van vernieuwende en eigentijdse (les)materialen, platformen en leermiddelen. Hierbij staan denken én doen centraal en komt online met offline leren samen. Met deze producten maken wij het mogelijk om iedereen op zijn/haar eigen leerstijl en niveau te stimuleren. Hierdoor laten we mensen, jong en oud, met plezier en motivatie actief leren.

Om dit te bereiken werken wij vanuit een design thinking filosofie en een embodied learning methode. Daarnaast passen wij vernieuwende technologieën en design toe om de leerervaringen tot leven te brengen. Hiermee sluiten we aan bij verschillende leerstijlen.

onze Diensten

Naast onze eigen producten werken wij graag aan ontwikkelingen voor andere partijen om zo samen te innoveren.
Ontdek hier wat wij zoal voor jou kunnen betekenen.

fysiek lesmateriaal

Wij doen productontwikkeling van idee tot een produceerbaar product. Dit kan puur een fysiek product zijn of met digitale componenten verrijkt worden om zo tot innovatieve oplossingen te komen.

Innovatie vraagstukken & conceptontwikkeling

Soms is het antwoord op je vraag nog niet duidelijk. Wij gaan samen om tafel en vertalen jouw vraagstuk naar concrete toepassingen met eventuele eerste schetsen, prototypes of concept beschrijvingen.

e-learning, PLATFORMS & APPS

Veel vraagstukken hebben betrekking op leerplatforms en tablet- of telefoon applicaties. Deze platforms en apps worden in huis ontworpen en geprogrammeerd met gebruiksvriendelijke user-interfaces en user-experiences gekoppeld aan de leerbehoeftes.

LEERLIJNen & CURRICULUMONTWERP

Wil je vernieuwing doorvoeren op didactisch of pedagogisch niveau? Dan kunnen wij jou ondersteunen in het ontwerpen, ontwikkelen en doorvoeren van nieuwe leerlijnen en/of een heel curriculum.

design thinking

Door middel van design thinking leer je te denken in mogelijkheden. Design thinking biedt verschillende manieren om van een probleem naar een oplossing toe te werken. Deze mindset brengen wij over door middel van workshops, lezingen en producten.

ontwikkel strategieën

Wij ondersteunen in het ontwikkelen van productstrategieën en lange termijn visies. Vanuit die visie wordt vervolgens een roadmap met concrete milestones opgesteld om naar de nieuwe richting toe te werken.

het team

wil JIJ ONS TEAM VERSTERKEN?

Momenteel hebben wij geen openstaande vacatures, maar wij staan altijd open voor enthousiaste nieuwe mensen en voor stageverzoeken. Benieuwd wat we voor elkaar kunnen betekenen?
Stuur ons dan een open sollicitatie of een stageverzoek.
ik heb interesse!

partners

Onze drijfveren

In 2014 studeerde Mitchell excellent af als MSc. Industrial Design aan de Technische Universiteit Eindhoven met zijn ontwerpvisie “Design for Education” en het product Goed Wijzer. Aansluitend heeft hij Studio Tast opgericht om zo zijn ontwerpvisie en producten daadwerkelijk naar de markt te brengen.
Als industrial designer en nieuwsgierige enthousiasteling staat Mitchell Jacobs vol passie in het leven. Als kind al een wereldontdekker. Hij leerde door te doen en door fouten te maken. Stapje voor stapje leren te begrijpen hoe de wereld in elkaar zit en wat de consequenties van je eigen acties zijn. Deze onderzoekende houding is de ruggengraat geworden van zijn ontwerpvisie: mensen met plezier en motivatie laten leren door te doen.

Met de huidige technologische ontwikkelingen zien wij, studio tast, een belangrijke rol voor ontwerpers in het onderwijs. Aan hen de taak om de brug te slaan tussen bestaande producten/leermiddelen en toekomstige mogelijkheden. Op dit snijvlak van technologie, design en mens zijn wij gespecialiseerd. Met onze oplossingen creëren wij een inspirerende leeromgeving die aansluit bij de belevingswereld van huidige en toekomstige generaties in een continue veranderende maatschappij. Onderwijs wordt daardoor een flexibel en veranderend systeem, want leren doe je overal en je hele leven lang.
Om dit te bereiken werken wij vanuit 6 kernwaarden:

innovatie

Door middel van creatieve methodes en tools ontwerpen wij innovatieve concepten die aansluiten bij de behoeftes van de gebruiker. Vervolgens vertalen wij deze concepten naar elegante en gebruiksvriendelijke oplossingen die direct ingezet kunnen worden.

CREATIVITEIT

Creativiteit zorgt voor nieuwe “out of the box” inzichten die concepten een extra dimensie kunnen geven. Creativiteit gaat ook om de vrijheid en diversiteit in het gebruik, zodat iedereen op zijn eigen manier en tempo kan leren.

gebruikers

Studio Tast ontwerpt vanuit behoeftes. Om tot de kern van deze behoeftes te komen vindt actieve interactie met de gebruikers plaats. Denk hierbij aan meelopen op scholen en in lessen, co-design sessies en design interventies. Problemen en behoeftes worden zo gesignaleerd en geanalyseerd.

INTEGRATIE

Naast het bedenken en ontwikkelen van de concepten is de integratie van alle bijkomende disciplines cruciaal. Denk hierbij aan technologie, didactiek, privacy en gebruiksvriendelijkheid.

PASSIE

Passie is de drijfveer die Studio Tast heeft doen ontstaan. Passie voor design, onderwijs en technologie. Met als doel vernieuwende en hoogwaardige oplossingen te ontwikkelen voor het onderwijs van vandaag en morgen.

SAMENWERKEN

Om tot echte vernieuwing te komen zien wij veel belang in samenwerkingen met andere kennispartners. Samen kom je verder en creëer je mogelijkheden om elkaar te versterken en verrijken.